Aanvullende bijdrage voor kinderopvang aanvragen

Heeft u een laag inkomen en kinderen die naar de kinderopvang gaan? Mogelijk krijgt u een aanvullende bijdrage voor kinderopvang van de gemeente. Vraag de extra bijdrage aan bij de gemeente.

Als uw kind naar de kinderopvang gaat, kunt u kinderopvangtoeslag krijgen. Dat regelt u via de Belastingdienst. Daarnaast kunt u van de gemeente een aanvullende bijdrage krijgen. Bijvoorbeeld omdat u een re-integratietraject of een opleiding volgt.

Volgt u geen re-integratietraject of opleiding? Dan komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Soms is het wel nodig dat uw kind naar de kinderopvang gaat. Bijvoorbeeld omdat u of uw partner lichamelijke, geestelijke of sociale problemen heeft. U kunt de gemeente vragen om een vergoeding voor de kinderopvangkosten. U heeft hiervoor een sociaal-medische indicatie (smi) nodig.

Volgt u een inburgeringscursus of bent u tienermoeder? Misschien komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming in de eigen bijdrage.

Heeft uw kind om sociale en/of medische redenen (bijzondere) kinderopvang nodig (SMI-kinderopvang)? Ook dan kunt u mogelijk een tegemoetkoming in de kosten van de gemeente krijgen.

Sociale Zaken Maastricht Heuvelland, loket Kinderopvang, voert deze regelingen uit voor gemeente Meerssen.

De voorwaarden voor het aanvragen van een aanvullende bijdrage voor kinderopvang zijn:

Zo vraagt u een aanvullende bijdrage voor kinderopvang aan:

• U vraagt de aanvullende bijdrage aan bij de gemeente.

Sociale Zaken Maastricht Heuvelland

Randwycksingel 22

6229 EE Maastricht

6202 TC Maastricht

post@maastricht.nl

De gemeente Maastricht en de Heuvelland gemeenten hebben gezamenlijk één uitvoeringsorganisatie voor Sociale Zaken.