Bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen

Ziekte, een handicap en ouderdom brengen extra kosten met zich mee. Bijvoorbeeld omdat u niet kunt koken of speciale hulp nodig heeft. U kunt voor deze kosten geld krijgen van de gemeente. Dit heet (categoriale) bijzondere bijstand.

Met al uw vragen rond werk, inkomen en schulden kunt u terecht bij Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland. Dit is de regionale sociale dienst van 6 gemeenten in Zuid-Limburg. Zo ook van de gemeente Meerssen.

U kunt (categoriale) bijzondere bijstand bijvoorbeeld aanvragen als u:

• AOW krijgt
    • chronisch ziek of gehandicapt bent
    • zorgt voor een kind dat chronisch ziek of gehandicapt is

U neemt het volgende mee:

• een loonbriefje of een ander bewijs van inkomsten
    • uw huurcontract

U vraagt bijstand aan bij de gemeente. Als u zelf geen aanvraag kunt doen (bijvoorbeeld als u zich niet kunt verplaatsen), mag u het door iemand anders laten doen.

Als u al eerder van de gemeente categoriale bijstand heeft ontvangen, hoeft u het niet opnieuw aan te vragen.

Kijkt u ook eens op de website van Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland.

Sociale Zaken Maastricht Heuvelland

Randwycksingel 22

6229 EE Maastricht

6202 TC Maastricht

post@maastricht.nl

De gemeente Maastricht en de Heuvelland gemeenten hebben gezamenlijk één uitvoeringsorganisatie voor Sociale Zaken.

26-09-2018

Vraag en antwoord

Waar vraag ik bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen aan?

Kijkt u ook eens op de website van Sociale Zaken Maastricht-Heuvelland.