Gevonden of verloren voorwerpen melden

Heeft u op straat een voorwerp gevonden of verloren? Dan kunt u dit online melden bij de gemeente.

U kunt het online melden als u een voorwerp heeft verloren of gevonden.

Iets verloren?

Kijk op www.verlorenofgevonden.nl of iemand uw verloren voorwerp heeft gevonden. Als iemand uw spullen op de website heeft geregistreerd, kan het een paar dagen duren voordat u ze daar kunt terugvinden.

Bent u iets verloren in een openbaar gebouw of in het openbaar vervoer? Neem dan contact op met de beheerder.

Is uw paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen?

U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Laat de gemeente wel een verklaring van vermissing opstellen. Zo voorkomt u misbruik.

Vermissing van uw paspoort of identiteitskaart kunt u online bij de gemeente melden.

Vermissing van uw rijbewijs kunt u niet online melden. Neem hiervoor altijd contact op met de gemeente.

Iets gevonden?

Meld een gevonden voorwerp via www.verlorenofgevonden.nl. Of neem contact op met het Klant Contact Centrum (KCC) van de gemeente.

Gevonden voorwerpen kunt u thuis bewaren of inleveren bij het KCC. Heeft u een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart gevonden? Dan bent u verplicht om het in te leveren.

Het is handig om gevonden sleutels ook in te leveren. Of lever het gevonden voorwerp in als u het liever niet thuis bewaart.

Dier gevonden of verloren?

Neem contact op met stichting Amivedi, de dierenambulance of het dierenasiel.

Zo meldt u een gevonden of verloren voorwerp:

• U doet online een melding. Deze melding wordt geregistreerd bij de gemeente.
    • U heeft nodig:
      • uw geldige legitimatiebewijs
      • als u een voorwerp bent verloren: een bon, foto of garantiebewijs van het voorwerp

Het melden en het ophalen van gevonden voorwerpen kost niets.