Melding over openbare ruimte indienen

Een melding over de openbare ruimte geeft u door aan de gemeente.

Heeft u klachten over de openbare ruimte? Meld deze dan online via onderstaande Melding Openbare Ruimte (MOR) formulieren. Let erop dat u het formulier uit de juiste categorie kiest. Uw formulier wordt meteen doorgestuurd naar de juiste medewerker. Vul het formulier zo volledig mogelijk in. Vermeld in ieder geval uw naam, adres en woonplaats. Op die manier kunnen wij altijd contact met u opnemen als we nog vragen hebben.

U kunt het formulier op 2 manier invullen:

• Invullen met DigiD. Uw gegevens worden automatisch op het meldingformulier ingevuld.
    • Invullen zonder DigiD. U vult zelf uw naam, adres en woonplaats in.

Er zijn 7 categorie├źn meldingen openbare ruimte:

Afval

Hondenpoep, zwerfvuil, volle afvalbak/hondenpoepbak, volle/vervuilde ondergrondse afvalcontainer, illegale gedumpt afval.

Klik hier voor het formulier MOR Afval

Groen

Groenvoorziening begraafplaats, bladeren, bomen, onkruid in beplanting, plantsoen, overhangend groen, Proosdijpark.

Klik hier voor het formulier MOR Groen

Hinder door bedrijven

Bodem/waterverontreiniging, gevaarlijke situatie/stoffen, geluids/stankoverlast door bedrijven.

Klik hier voor het formulier MOR Hinder door bedrijven

Overlast

Overlast van dieren, evenementen, drugs, jeugd, parkeren, vandalisme, vuurwerk.

Klik hier voor het formulier MOR Overlast

Riolering

Verstopping straatkolk/put, rioolverstopping, ratten, putdeksel, wateroverlast op straat of in huis.

Klik hier voor het formulier MOR Riolering

Wegen

Defecte lantaarnpaal, schade aan weg/stoep/fietspad, verkeerspaal, verkeerslicht, onkruid op weg/stoep/goot, parkeerautomaat, vegen weg/goot, dode dieren op/aan weg, gladheid.

Klik hier voor het formulier MOR Wegen

Verkeer

Gevaarlijke verkeerssituatie, parkeerprobleem, snelheid verkeer en algemeen verkeersbeleid.

Klik hier voor het formulier MOR Verkeer

Wetgeving

Een opzichter van de gemeente gaat naar de plek toe en controleert uw melding. Is de situatie onveilig? Dan wordt er meteen actie ondernomen. Is de situatie veilig, maar moet er wel iets gebeuren? Dan neemt de gemeente uw melding mee in de volgende onderhoudsronde(s).

Gaat uw klacht over afval dat niet is opgehaald? Bel dan met de Huisvuilservicedesk.

Gemeente Meerssen, storingsdienst KCC Ruimte

Postbus

043 366 1888

Bereikbaar buiten kantooruren, maar alleen bij dringende gevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

14-03-2019