Parkeervergunning aanvragen als bewoner of bedrijf

Woont of werkt u in een gebied met betaald parkeren of parkeren voor vergunninghouders? Vraag dan bij de gemeente om een parkeervergunning.

In de betaald parkeerzone van het centrum van Meerssen kunt u niet gratis parkeren. Woont of werkt u in deze zone? Vraag dan een parkeervergunning aan.

Met een parkeervergunning voor de betaald parkeerzone van het centrum van Meerssen kunt u vrij parkeren. U hoeft dan niet te betalen. Wel gelden er regels waar u zich dan aan moet houden. Er zijn regels voor:

• bewoners
    • bedrijven
    • gebruikers van een incidentele vergunning (die niet de hele tijd, maar wel zo nu en dan gebruikt mag worden)
    • eerstelijns hulpverlening (zoals een ambulance of een huisarts)
    • medewerkers van de gemeente

U leest alle regels in 'Regels voor het parkeervergunningen in de betaald parkeerzone van de gemeente Meerssen' (pdf).

Zo vraagt u een parkeervergunning aan:

• U neemt contact op met de gemeente.
    • U heeft nodig:
      • het geldige kentekenbewijs van uw auto
      • uw geldige identiteitsbewijs

Een parkeervergunning voor bewoners kost € 60,00 per kalenderjaar.

Een parkeervergunning voor ondernemers, beroepsuitoefenaars en werknemers kost € 120,00 per kalenderjaar.

Wordt de vergunning pas in de loop van een jaar aangevraagd dan geldt een tarief van evenzoveel twaalfden als er nog resterende maanden zijn. de lopende maand wordt volledig meegerekend. Het tarief is echter niet lager dan € 10,00 voor bewoners of € 20,00 voor ondernemers, beroepsuitoefenaars en werknemers.

Tarieven 2019.

Gemeente Meerssen, Klant Contact Centrum