Vuur stoken in de openlucht

Wilt u vuur stoken in de openlucht? Vraag dan een ontheffing aan bij de gemeente.

U mag geen vuur stoken in de openlucht. Dit is om mensen, wilde dieren en planten te beschermen. Wilt u toch vuur stoken? Dan heeft u een ontheffing nodig.

Er zijn een aantal uitzonderingen waarvoor u geen ontheffing nodig heeft. Veroorzaakt u geen overlast? En vormt het vuur geen gevaar voor de omgeving? Dan mag u zonder ontheffing:

• kaarsen en fakkels branden
    • vuur stoken in terrashaarden en vuurkorven
    • barbecue├źn (zolang er geen barbecueverbod geldt)

Zo vraagt u een ontheffing aan voor vuur stoken in de openlucht:

• U neemt contact op met de gemeente.
    • U geeft door:
      • waarom u vuur wilt stoken
      • waar u vuur wilt stoken
      • wanneer en hoe laat u het vuur aansteekt
      • hoe groot het vuur zal zijn
      • of u er risico is op schade door het vuur en zo ja, wat voor schade

10-05-2021

Formulieren